Пау Д’арко лапачо, мравчено дърво 50гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
4.90 лв
 

Чай Пау Дарко, Лапачо 50 гр

Производител: Биохерба Р България

Пау Д’арко (лапачо, мравчено дърво) е източник на бета-каротин, бета-стирол и лапахол. Ефектът на лапачо се дължи на комплекс от вещества: нафтахинови, антрахинони и флаваноиди, които действат синергично помежду си. Лапачо се прилага както външно, така и вътрешно под форма на Чаят от Пау Дарко се използва при треска, различни инфекции и възпаления, настинки, дихателни проблеми, кожни раздразнения, стомашно-чревни проблеми, дизинтерия и сифилис.

Една от активните му съставки е лапачол. Смята се, че растението е способно да лекува различни форми на рак и левкемия, както и да елеминира страничните ефекти от лекарствата, които се прилагат традиционно при подобни заболявания, като опадване на косата, болка, понижена имунна защита. Направените изследвания на мравченото дърво показват противо-кандидозно, противогъбично, противовирусно, антибактериално и противораково действие. Мравченото дърво често се използва за лечение на инфекции, предавани по полов път-сифилис, гонорея, както и дерматози и псориазис. Лапачото е природен лаксатив.

Редовната употреба на лапачо поддържа добра чревна пересталтика и улеснява изхождането, без да води до странични ефекти като диария.

Противораков ефект. Лапачо стимулира образуването на червени кръвни телца, чието високо съдържание в кръвта подобрява способността й да транспортира кислород, а наситеността с кислород има пряко отношение към здравето на тъканите. От друга страна мравченото дърво подтиска туморния растеж, като директно влияе върху клетъчния метаболизъм на раковите клетки. Лапачото има антиоксидантно действие – положителен ефект като средство за подмладяване и борба с всички заболявания, свързани със свободните радикали.

Лапачото има и аналгетичен ефект-като средство за облекчаване на болка, вследствие артритни и ракови заболявания.

Има силно изразено противопаразитно действие-потиска и унищожава грам-положителни бактерии, гъбички, вируси и паразити. Доказан е неговият ефект върху херпесни вируси и малария. Вероятно част от силното имуностимулиращо действие се дължи именно на антимикробното му действие. Фугицидно действие-неконвециално средство за лечение на гъбични инфекции и Candida albicans. Има данни, че гъбични инфекции по ноктите на ръцете и краката се подобряват значително при редовни бани в чай от мравчено дърво. Клинични проучвания сочат, че лапачо действа върху стафилококови, стрептококови инфекции и хеликобактер

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден