Ябълков пектин- 40 гр за намаляне на лошия холестерол и при атеросклероза

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
4.80 лв
Произход: България

40 грама

Ябълтовият пектин(фибри)  е структурен полизахарид съдържащ се в първичната клетъчна стена на ябълките. Пектинът е естествена част от човешката храна, но не притежава особена хранителна стойност.

 Пектинът преминава през тънките черва почти без химически промени. 

Консумацията на пектин намалява кръвните нива на холестерол.

Това се дължи на повишения вискозитет на чревното съдържимо, което от своя страна води до свързването му с холестерола и жлъчните киселини и намалената абсорбция на холестерол.

В дебелото черво микроорганизми метаболизират пектина и освобождават късоверижни мастни киселини, които са пребиотици и имат изключително благотворно влияние върху зравословното състояние на човек. Пектинът може да се използва при профилактиката на атеросклерозата, сърдечно-съдовите и мозъчно-съдовите заболявания, образуването на жлъчни камъни.

Пектинът е изключително ценно вещество за „транспортиране” на противотуморните препарати непосредствено до поразените тъкани, което в значителна степен предотвратява образуването на метастази.

Има данни, че той значително подобрява прогнозата при рак на простатата – заболяване, което заема първо място при мъжете.

 

Съдържание: ябълков фибри (60%), малтодекстрин, аромат.  малтодекстрин - полизахарид, който се използва като хранителна добавка. Малтодекстрин е лесно смилаем, абсорбира се бързо като глюкоза, и може да бъде умерено сладък или почти без миризма. Действието на малтодекстрин е като подобрител на вкуса.

Хранителни стойности на 100 гр.

Енергиия: 335 kcal / 1407 kJ

Мазнини: 1.4 g, от които наситени 0.4 g

Фибри: 27 g, от които разтворими 6.6 g

Протеини: 2.6 g

Въглехидрати: 65 g, от които захари 31 g

Сол: 0.01 g

Начин на употреба: Приемат се 1-2 ч.л., разбъракни в чаша вода, плодов сок или кисело мляко.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден