Петмез от рожков 380 гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
ТОП ПРОДУКТИ
8.80 лв

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

Производител: Турция

Натурален продукт, без добавена захар

Петмезът е трапезен продукт и полезна храна,която замества пълноценно захарта. Използва се като естествен здравословен подсладител включително и за диабетици за приготвяне на сладкиши, за подслаждане на чай или кафе.

Специалистите по здравословно хранене съветват да заместим сладките продукти съдържащи рафинирана захар с ПЕТМЕЗ. Той често е избиран за заместител на меда в редица блюда. Няма опастност от предозиране. използва също като съставка, заместител на какаото, за сладкиши и торти.

 Рожковът е заместител на шоколада, но за разлика от него той не съдържа кофеин, фенилетиламин и теобромин, които могат да причинят алергични реакции и мигрена при някои хора. Той съдържа около три пъти повече калций от какаото, а само 60% от калориите му. В състава му влизат 70% захари, слузни вещества, захари, скорбяла , мазнини, протеини, флавоноиди и др. Освен това Рожков съдържа витамин В1, витамин А, витамин Б2, калций, магнезий, калий и микроелементите желязо, мед, никел,манган и хром.

Известно е също, че Рожковът има терапевтичен ефект при диария и помага при гадене, повръщане и стомашно разстройство.

Рожковия плод е също така богат на инозитол, който влияе позитивно на хора с инсулинова резистентност и поликистозни яйчници.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден