Масло от Макадамия 50мл

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
5.90 лв
 

Масло от макадамия 50 мл

Macadamia Carrier Oil

Състав: 100% Чисто базово масло от Макадамия

Приложение: Благодарение на съдържанието на мастни киселини и витамини A, E и F маслото от макадамия, защитава кожата. Лесно и бързо се абсорбира, омекотява и хидратира кожата. Има регенериращо действие, регулира мастната секреция. Маслото се препоръчва за подхранване и тонизиране на старееща кожа. Широко се използва в маски за коса, заради богато съдържание на протеини, витамин Е и лесното попиване в корена на косъма. Идеална съставка за лосиони, кремове, масажни масла и масла за баня; фиксатор на аромати.Влияе на метаболични и физиологични процеси в тялото и е едно от най-добрите базисни масла в аромотерапията. Смята се, че намалява нивото на холестерол в кръвта.

Начин на употреба: В него се разтварят 1:20 етерични масла за употреба върху тялото или 1:40 за употреба на лицето.

Добавка към маски за коса: Към избраната от Вас маска за коса се добавя 1 супена лъжица масло макадамия. Сместа се втрива в корените на косата с масажиращи движения. След това се разнася по цялата дължина на косъма. Поставя се найлонова шапка и хавлиена кърпа за 2 часа. Косата се измива с топла вода и подходящ шампоан. За по-добър ефект маската се прави 1 път седмично.

Масаж: В 50 мл масло макадамия се поставят 5 капки от съответното етерично масло за предпочитания масаж-релаксиращ, болкоуспокояващ, тонизиращ и др.

Маска за лице: 10 мл масло макадамия се разбъркват с 1 ч.л. сметана и 1 жълтък, нанася се на лицето за 10 мин, след което обилно се изплаква с хладка вода.

Съхранение: На тъмно и прохладно място плътно затворено! 

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден