Масло от лавандула 50 ml

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
12.90 лв

Този продукт не е в наличност. Моля изберете друг от каталога.

100% натурален продукт

Произведено от Ню Ес Нет ЕООД за Здравница

 Чисто масло от лавандула, добито чрез мацерация.

Подпомага работата на нервната система при стрес

Лавандуловото масло действа:

-за намаляване наемоционалния стрес;

- превенция срещу диабет;

- подобряване на мозъчната функция;

- подпомагане за заздравяването на рани и изгаряния;

- облекчаване на болката; - Облекчаване на главоболието;

- подобряване на съня;

- възстановяване на кожата след акне

Полезни свойства на маслото от лавандула.

1. Антиоксидантна защита.Естествен антиоксидант, който предотвратява появата и преустановява симптомите на редица заболявания. Лавандуловото масло повишава активността на едни от най-мощните антиоксиданти - глутатион и каталаза. Тази засилена активност спомага за предотвратяването и преустановяването на оксидативния стрес.

2. Борба с диабета. Вътрешният прием на масло от лавандула предотвратява повишаването на кръвната захар, предпазва от метаболитни нарушения, спомага за нормализирането на теглото. Директният прием на лавандулово масло също така предотвратява антиоксидантното изчерпване в черния дроб и бъбреците.

3. Подобрява настроението и намалява стреса. Изпиването на няколко капки лавандулово масло облекчава тревожността, предотвратява нарушенията в съня и пази от депресия. Маслото от лавандула няма нежелани странични ефекти и не взаимодейства с лекарствени препарати.

4. Подпомага мозъчната функция. Лавандуловото масло е отлично, естествено средство за борба с болестта на Алцхаймер. Приемът на масло от лавандула може да помогне за предотвратяване на мозъчния оксидативен стрес и да подобри състоянието след когнитивно увреждане.

Лавандуловото масло съдържа антиоксиданти, които действат при неврологични дисфункции като инсулт.

За здрава нервна система можете да приемате вътрешно: няколко капки лавандулово масло или да го нанасяте локално върху кожата в областта на слепоочията, гърба и врата.

Външна употреба: чрез директно нанасяне върху кожата или като съставна част на различни козметични продукти.

При изгаряния и порязвания Маслото от лавандула и известно със своите антимикробни свойства и може да се използва за предотвратяване на различни инфекции и борба с бактериални и гъбични нарушения. Лавандуловото масло ускорява заздравяването при изгаряния, порязвания, ожулвания и рани.

Козметичната употреба на масло от лавандула стимулира синтеза на колаген.

Здрава кожа и коса: Локалното използване на масло от лавандула може да подобри симптомите на редица кожни проблеми, включително поражения след алергични реакции, акне и възрастови петна.

Лавандуловото масло е чудесно средство против стареене на кожата. Директното нанасяне или използването на лавандулово масло за направа на домашни шампоани и масло може значително да намали косопада.

Още здравословни ползи: - Гадене и повръщане;

- Менструални спазми;

- Слънчеви петна;

- Пърхот.

Начин на употреба: Като хранителна добавка приемайте:

от 2 до 5 капки на ден с вода или храна.

За външна употреба: нанасяйте директно върху кожата или използвайте като съставна част на кремове, лосиони, маски или други козметични продукти.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден