Касис листа 20 гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
3.90 лв

Ribes Nigrum

Производител: Съни Ямбол

Голямото количество витамини С, К и Р правят касиса уникален за лечение и профилактика на атеросклероза, особено на аортата.

Приложение: при възпаление на бъбреците и пикочния мехур, като поливитаминозно средство.

Касисът има свойството да стимулира кората на надбъбречната жлеза при нарушение на функциите при Адисонова болест.

Сушени листа от касис с правилно дозиране отстранява излишната урина и оксалова киселина, което прави ефективно лечението на подагра и ревматизъм.

При заболявания на бъбреците – 3 с.л. в 0.5 л вряща вода за 15-20 мин прецедете и пийте три пъти дневно по 120 гр преди ядене.

При ревматизъм и подагра залейте 2 с.л. листа с 0.5 л вряща вода, накиснете докато се охлади. Пийте по половин чаша 4-6 пъти на ден.

Чаят от листа на касис се препоръчва за хора болни от хроничен нефритпридружен с повишение на артериалното налягане: 2 супени лъжици натрошени сухи листа сварете в половин литър студена вода, оставете ги да кипят 5 минути, след това да киснат 1 час и прецедете. Пийте по четвърт чаша 3 пъти на ден в продължение на 1 месец. Е

Листата съдържат следи от етерично масло, танини, витамин С, флавоноиди.Пpилaгaт се и kaтo лeko cлaбитeлнo и пoтoгoннo и пpи нapyшeния нa oбмянaтa нa вeщecтвaтa и kpъвoтeчeния. 

Рецепта против атеросклероза – 200 г листа от касис се запарват в 500 г вряла вода. Прецежда се, разделя се на 3 части и течността се изпива за 1 ден.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден