Босвелия (индийски тамян)-клей за ставни болки - 100 gr

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
24.80 лв
 

Произход: Судан

Пакетирано за: Здравница

Boswelia serrata

  Смолата тамян се добива от дървото Босвелия.и в продължение на векове е била използвано в Азия и Африка с цел лечение на хронични възпалителни процеси. 

Босвелията има общоукрепващ, редуциращ възпаленията и болковите симптоми ефект. Използва се при остеоартрит, ревматоидсен артрит, мускулни болки, предотвратява загубата на хрущял. Успешно действа при астма, възпаление на червата, диария, белодробни заболявания, паразитни червеи, при улцерозен колит и гастрит. Алантонинът в състава на босвелията спомага за образуването на нови и здрави клетки в засегнатата тъкан.

Биоактивните алфа и бета босвелиеви киселини и полизахаридите в босвелията локализират възпалението, подобряват кръвоснабдяването в засегнатите области, стимулират хрущялната тъкан и ускоряват възстановяването на кръвоносните съдове, увредени с възпалението. Заздравява се съединителната тъкън и се подобрява подвижността. Босвелиевата киселина има аналгетично действие, но не пречи на стомаха.  

Начин на употреба: 1-2 ч.л. дневно, приети с кисело мляко, преди хранене.

Спиртен извлек: смолата Босвелия се разтваря в пропорция 1:5 например - 25гр смола към 150мл медицински спирт 95-98 градуса.. Пие се, като се разтварят 20 капки в чаша вода преди хранене, три пъти дневно.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден