Черен кимион семе 100 гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
4.60 лв
 

Пакетирано за Здравница, Ню Ес Нет ЕООД / Произход Сирия

 100% непреработени, сурови семена от от черен кимион - Nigella Sativa

Уникалната комбинация в семената на черния кимион от над 100 активни компонента и около 50 естествени катализатори за биосинтеза на клетките има силата да регулира имунната функция и да поддържа доброто здраве на човека още от ранна възраст.

Черното семе съдържа 15 аминокиселини (включително 8 от 9-те незаменими), омега 6 и 9, витамини A, B1, B2, В6 и C, каротен, ниацин, фолацин, както и калий, калций, фосфор, магнезий, натрий, желязо, манган, селен, мед, и цинк.

Черният кимион има високо съдържание на гама-линоленова киселина (основна мастна киселина за поддържане на здрава кожа), олеинова, линоленова и палмитинова киселина.

Растението има следните невероятни свойства: болкоуспокояващи, антибактериални, противовъзпалителни, противоязвени, антихолинергични, противогъбични, антихипертензивни, антиоксидантни, спазмолитични, антивурисни, хипотонични, антидиабетични и много други!

Наличието на фитостероли допълнително засилва възможностите за понижаване на кръвната захар и холестерола. Съдържа също аргинин, полезен за хора, претърпели травми, изгаряния, възпаления - стимулира освобождаването на хормона на растежа и синтеза на колаген.

Стимулира производството на простагладини - редуцира възпаления и кожни екземи, действа съдоразширяващо и бронхолитично.

Уникалният за растението тимоквинон показва изключителни противовъзпалителни и аналгетични качества; силен антиоксидант е и помага за прочистването от токсини.

Черният кимион помага при оксидативен стрес и имунен дефицит.

Като въздейства на тимуса, кимионът стимулира производството на костен мозък, активира и регулира синтеза на необходимите хормони, унищожава вируси, бактерии и гъбички.

Черният кимион работи за повишаване на имунитета и за активиране на собствените жизнени сили на тялото. Предназначение: Семената на черния кимион благоприятстват за:

- повишаване на имунитета;

- укрепване на кръвоносните съдове

 - подобряване на храносмилането;

- състоянието на кожата;

- подпомагане на организма при различни възпаления;

Начин на употреба: 1/2 чаена лъжичка семена се накисват за 60 мин. в 300 мл. гореща вода. Прецежда се и се пие по 100 мл. 3 пъти дневно преди хранене. Може да се използва като подправка към различни ястия и печива. Семената на черния кимион са подходящи и като подправка към свежи салати.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден