Телешки желатин 200 g

4 от 5 / 1 гласа
Добави мнение
13.90 лв
 

Телешки желатин 200 g

Произход: Германия

Желатинът е прост белтък, получаващ се при хидролизата на колагена от животински кости или хрущяли, варени във вода. Той е лесно разтворим във вода и сгъстява в желе.  Оптимална температура за разтваряне на желатин е от 42 до 60 °C. 

Състав на желатина:  Желатинът има особено високо съдържание на заменимите аминокиселини глицин и пролин (т.е. онези, които човешкият организъм може сам да произвежда)

Желатин за здрави кости и стави: Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна. Желатинът също така е способен да стимулира растежа на съединителната тъкан и удивително възстановява увредените стави. Желатинът спомага за снижаването и елиминирането на болките в гърба и сковаността на врата.

Той е особено полезен за хората, които прекарват дълги часове пред компютъра.

Желатинът се използва и като мощно средство при лечение на коксартроза. В този случай се препоръчва успореден прием с калций. Приемът на желатин намалява острите състояния, подобрява се подвижността на ставите и двигателната активност. Желатинът подобрява обмяната в костната тъкан, както и реконструкцията на износената хрущялна тъкан. 

Използва се при: артрит, артроза, васкулит, гонартроза, коксартроза, остеопороза, остеохендроза, ревматоиден артрит, сколиоза, счупвания на кости и навяхвания на стави, изклълчване на тазобедрена става и др. 

Укрепва ставите; - Повишава еластичността и укрепва сухожилията и лигаментите. -

Подпомага работата на сърцето; 

Подобрява метаболизма;

- Подобрява умствените способности; 

Стимулира растежа на косата и ноктите; 

Редовната употреба на желатин се препоръчва и при стомашни, белодробни и чревни кръвоизливи. 

Начин на употреба: 

За здрави стави: 2 ч.л. желатин се смесват с 1/2 чаена чаша студена вода. Разбъркайте старателно и оставете сместа да преседи най-малко 5 часа. За Ваше улеснение можете да забърквате сместа вечер и да консумирате на сутринта. Набъбналият желатин се консумира директно, като с цел по-лесен прием можете да добавите още 1/2 чаена чаша топла вода. При по-тежки форми на ставни и костни заболявания можете да започнете прием два пъти на ден. Препоръчително е приемът да продължи 3 месеца, последвани от най-малко 1 месец почивка.

Общо укрепване и козметични цели: 1 ч.л. желатин се смесва с 1/2 чаена чаша студена вода. Разбъркайте старателно и оставете сместа да престои най-малко 5 часа. За Ваше улеснение можете да забърквате сместа вечер и да консумирате на сутринта. Набъбналият желатин се консумира директно, като с цел по-лесен прием можете да добавите още 1/2 чаена чаша топла вода. Приема се от 1 до 3 пъти седмично в продължение на 1-2 месеца. Опаковка: 200 гр.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден