Ислански лишей 30гр

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
2.30 лв

Исландски лишей 30 гр

Cetraria islandica Arh.

Производител: ЗП Камелия Веселинова

Действие и приложение: Билката действа омекчително на лигавицата на дихателните пътища и стомашно-чревния канал. Има благоприятен ефест при заболявания на стомаха, червата и белите дробове – остър и хроничен гастрит, колит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, хроничен запек, бронхит, коклюш, задух, туберкулоза, възбужда апетита, тонизира стомаха и повишава защитните сили на организма. Билката притежава още бактерицидно и бактериостатично действие.

Отварата се прилага и външно за лечение на гнойни рани, фурункули, изгаряния и в гинекологичната практика. Народната медицина препоръчва исландския лишеи и при тежест в стомаха, чревни болки, белодробни заболявания, гуша, възпаление на пикочните пътища, дизентерия. 

Начин на употреба: Една супена лъжица ситно счукана дрога се запарва с 1 чаена чаша вряла вода, разбърква се и след изстиване се прецежда - това е доза за един ден.

 Лечебни съставки: Полизахаридно вещество до 50%, което се състои от лихенин и изолихенин. Горчивият вкус на дрогата се дължи на съдържащата се в нея (2—3%) фумаропротоцетрарова киселина. Исландският лишей съдържа още 1,5% протолихестеринова киселина и антибиотика уснинова киселина.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден