Брашно от земна ябълка

БРАШНО ОТ СУШЕНА ЗЕМНА ЯБЪЛКА (ГУЛИЯ)

ПРИ ДИАБЕТ И ЛОШ ХОЛЕСТЕРОЛ

Тип на продукта: 100% натурален, не съдържа добавки и консерванти

Суровина за получаването му: Произвежда се от земна ябълка от биологично стопанство, по специална технология под контрола на БАЛКАН БИОСЕРТ

Основна функция на продукта: Благодарение на богатия си химически състав, изобилие от фибри, протеини и особено на високото съдържание на инулин, предлаганият продукт притежава лечебно-профилактични свойства и гарантирано предупреждава диабета.

Форма на предлагане: Брашно Брашното от сушена ябълка е мощен антиоксидант и хепатопротектор

ХИМИЧЕСКИ СЪСТАВ:

 • 1. Баланс в съдържанието на макро и микро елементи:- желязо-до 12mg., силиций- до 8 mg., цинк-до 500mg., магнезий - до 30 mg.,калий - до 200 mg., манган - до 45mg., фосфор- до 500 mg., калций - до 40 mg.
 • 2. Високо съдържание на витамин С и витамини от групата В
 • 3. Високо съдържание на органични полиоксикиселини / 6-8% на сухо вещество/ като лимонена, ябълкова, малонова, кехлибарена, фумарова киселини, които в комплекс с витамин С притежават ярко изразено антиоксидантно действие.
 • 4. Относително високо съдържание на белтък /3.2 % на сухо вещество/, представен от 16 аминокиселини, в това число 8 незаменими, които не се синтезират в организма.
 • 5. Съдържание на пектин /до 11 % на сухо вещество/
 • 6. Висока концентрация на рядкото природно биологично активно вещество ИНУЛИН /до 70 % на сухо вещество/ - сложен въглеводород, сходен по структура с нишистето и целулозата. За разлика от тяхинулинът не е полимер на глюкозата. Състои се от 95 % фруктоза

Действие: Чрез въздуха, водата, храната, лекарствата, човек приема голямо количество токсични елементи, които постепенно се натрупват в организма и неминуемо водят до появата на дисбактериоза/количествено и качествено изменение на нормалната микрофлора/. Дисбактериозата е в основата на болшинството заболявания. Освен това, равнището на бифидобактериите намалява чувствително с възрастта. Ежедневната употреба макар и само на една лъжичка от този продукт подсигурява хранителна среда за появата на милиони бифидобактерии, изключително ценни за човешкия организъм микроорганизми. Редовният прием допринася за нормална микрофлора вчервата, повишава защитните сили на организма, неутрализира действието на токсичните елементи, регулира работата на червата, подобрява усвояването на калция, всмукването на хранителни вещества в организма, способства за синтеза на витамините от приеманата храна, подобрява работата на черния дроб, бъбреците, укрепва нервната система, свежда до минимум риска от онкозаболявания, намалява риска от атеросклерозата, насища организма с калий, храни сърдечния мускул.

Особено полезен при диабет от I и II тип. Намалявагликемичния индекс на приеманата храна –инулинът е естествен регулатор на кръвната захар.

Основни свойства на брашното от земна ябълка:

- Модифицира микрофлората на дебелото черво, съдейства за развитие на бактериите от групата Бифидус

- Снижава равнището на глюкозата в кръвта у диабетиците, подобрява обмяната на липидите, с което предотвратяна възникване усложнения при захарен диабет/ретинопатии, ангиопатии/ и др.

- Снижава равнището на холестерола, триглицеридите и фосфолипидите в кръвта; снижава факторите на риска при сърдечно-съдови поражения

- Извежда от организма токсини, соли и радионуклиди

- Съдейства за нормално функциониране на коремно-чревния тракт, отстранява запек

- Противодейства възникване на онкологични заболявания

- Оказва имуномоделиращо и хепатопротекторно действие

- Подобрява усвояемостта на витамини и минерали в организма: Ca, Mg, Cu, Fe и Р

Необходимост от приемане на брашно от земна ябълка

Като лечебно-профилактичен и диетичен продукт при: Захарен диабет I и II тип,

 • затлъстяване,
 • атеросклероза,
 • исхемична болест на сърцето,
 • инфаркт на миокарда,
 • поддържаща терапия при химиотерапии,
 • камъни в бъбреците и камъни в жлъчката,
 • запек,
 • имунодефицит,
 • физическо изтощение и претоварване,
 • контакт с радионуклиди,
 • остеохондроза,
 • остеопороза

Начин на употреба:

За възстановяване баланса на бифидобактериите, укрепване на имунната система, детоксикация на организма, поддържане на нормален холестерол и обща профилактика на здравето – 1 с.л. на ден - под форма на добавка към храната.

При диабетот I и II тип – по 2 ч.л. по време на храна, три пъти на ден за намаляне на гликемичния индекс на приетата храна.

Използвана литература: ЧАРОДЕЙЦИ
Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден