Келтска сол 250 g

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
6.20 лв
 

Произход: Франция

Опак. Зоя.БГ

. Сивата или т. нар. келтска морска сол се добива по северозападното крайбрежие на Франция. Тя се получава изцяло по естествен път – събира се от езера с глинесто дъно, които се намират близо до брега и от които водата вече се е изпарила. В нея се съдържат живи минерали и микроелементи, които я правят не толкова солена, колкото обикновената сол и по-полезна за здравето.

Това, че не се обработва допълнително позволява на морската келтска сол да запази полезните свойства на своите около 80 живи елемента.

В нея има калций, желязо, магнезий, манган, калий, цинк и йод. Келтската сол помага за подобряване на храносмилането, прави организма по-устойчив на инфекции и участва в поддръжката на алкално-киселинния баланс.

Наличието на магнезий спомага излишният за организма ви натрий да бъде изхвърлен бързо.

Морската сива сол намалява задържането на вода, стимулира производството на слюнка и помага за дренирането и премахването на вредните вещества

. Според някои изследвания, тя действа имуностимулиращо и дава допълнително енергия на организма. Съдържащият се в нея йод ви защитава от вредните въздействия на околната среда, а природният анитхистамин облекчава алергиите.

Някои лекари предписват морската келтска сол при лечение на надбъбречната и щитовидната жлеза. Често се случва да я препоръчват и при главоболие и проблеми със синусите.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден