Гръмотрън корен 50 гр за отводняване

0 от 5 / 0 гласа
Добави мнение
3.20 лв
Призводител: ЗП "Камелия Веселинова" с.Песочница, общ. Берковица

100% чиста билка

Действие. Най-силно е диуретичното, потогонно (изпотяващо) и слабително действие на билката. Поради това тя се предписва при задържане на течности свързани със сърдечна недостатъчност, бъбречни заболявания, проблеми с простатата, отоци от всякакъв произход, затлъстяване и за пречистване на организма. Успешно се прилага и като кръвоспиращо средство при разширени вени и хемороиди. Билката гръмотрън има много добър ефект по отношение на разграждането и изхвърлянето на камъните от бъбреците и жлъчката.

Доказано намалява артериалното кръвно налягане. В народната медицина билката се препоръчва още за лечение на кръв в урината, ревматизъм, безплодие, шипове, подагра и много други болести.

Приложение. За лечение предимно се използват най-вече корените на гръмотрън. Но, в много рецепти са включени също листата и цветовете на билката. Гръмотрън - Ononis repens Гръмотрън – Ononis repens  Най-честото приложение на билката гръмотрън става чрез: Отвара: 30 грама нарязан корен от билката завира в кипнала вода 1 литър и още 30 минути се вари. Запарва се за още 10 минути и само се прецежда. Долива се питейна вода докато отново количеството на отварата стане 1 литър. Приема се по 250 мл. преди хранене трикратно за 4 седмици. Приготвената отвара има трайност два дни, след което трябва да сварите нова.

Тинктура: прави се настойка от билката в 70% спирт при съотношение съответно 1(гръмотрън) към 5 (спирт). Пие се по 45 капки трикратно преди хранене за 3 седмици.

Прахообразно: взема се на ден около 4 грама прах от изсушени и стрити корени от гръмотрън трикратно. Има и много билкови смеси с гръмотрън, които се прилагат при лечение на по често срещаните заболявания. Курсът на приемане на билката гръмотрън може да продължи няколко месеца. Лечебни свойства.

Химичен състав: флавоноиди, тритерпин, дъбилни и смолисти вещества, етерични масла, захари, органични киселини, протеини, микроелементи като бор, йод, олово, хром, стронций, молибден, желязо, цинк, никел, магнезий, мед, селен, калций, ванадий, калий, алуминий.

Вътрешно: ревматизъм, проблеми с кръвообръщението, хроничен запек, хемороиди, уретит, цистит, простатит, тромбоцитопения капиляротоксикоза, хеморагичен васкулит, уролитиаза, невралгия, неврит, остеохондроза, метрорагия, дисменорея, дерматити, екземи, невродермити, пиодермити, тромбофлебит, високо кръвно налягане, подагра, безплодие, бяло течение, камъни в жлъчката, диабет, шипове, пречистване на кръвта, гастрит, за засилване на нашите жлези с вътрешна секреция, хормонални проблеми, полиартрит, подуване, запек, главоболие и много други заболявания.

Външно: за приготвянето на различни кремове, лосиони и вани при ожулвания, акне, обриви и екземи и други. Капсули, тинктура, хапчета, чай. Билката гръмотрън може да се намери под формата на чай, прахообразна, на хапчета и на тинктура (капки)или капсули. Ако решите да използвате тинктура от гръмотрън, трябва да знаете, че една чаена лъжица от тинктурата се равнява на една чаша чай от гръмотрън. Гръмотрън капсули се среща в няколко продукта, в зависимост от здравословния проблем, към който е насочен.

При наднормено тегло трябва да приемате Липоредукт.

 Коренът от гръмотрън има отличен диуретичен ефект и повишава секрецията на стомашния сок.

Прави се отвара от 10 гр. корени от глухарче и 10 гр. корени от гръмотрън. Смилат се и се варят в 500 мл. вода за 10 минути. Следва да се охлади и да се прецеди. Употребява се по 2 чаши дневно.

 Комбинацията от билките гръмотрън и царевична коса Отлична за регулиране на хормоналния баланс в организма и намаляване на телесното тегло. Гръмотрънът има добър ефект при балансирането на хормоните в човешкото тяло. Царевичната коса съдържа повишено количество от микроелемента йод. Той участва при образуването в щитовидната жлеза на хормоните, които играят важна роля за метаболизма на въглехидратите и мазнините.

Подагра. Поради своето портивовъзпалително действие и свойството си да нормализира аномалиите в нивата на пикочната киселина и солите на уратната киселина и хлоридите, билката гръмотрън е ефективна за лечение на подагра, подагрозен артрит, полиартрит и други.

Тя повишава разтворимостта на кристалите на пикочната киселина и нейните соли, както и техният обмен и екскреция. Корените от гръмотрън увеличават отделянето на пикочна киселина с 20%. Бъбреци.

Поради своето мощно диуретично, потогонно, противовъзпалително, съдоразширяващо, болкоуспокояващо и хемостатично действие, билката гръмотрън намира отлично приложение в народната медицина за лечение на подагра, урати, диатеза, уратни камъни в пикочния мехур и съответно в бъбреците, простатит, пилонефрит и други.

Безплодие. Гръмотрън при проблеми със забременяването сварете само литър вода и добавете в нея 20 грама от билката, когато тя заври. Съдът остава на котлона с отварата, докато тя намали количеството си наполовина. Необходимо е получената отвара да престои цяла една нощ, като след това се филтрира и се употребява по 150 мл от нея преди хранене, което прави три пъти дневно. Лечението е за 30, най-много 40 дни. Отварата не е добре да се подслажда с мед или захар. добавете 100 грама от гръмотрън на прах.

Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден